Droge huid

Externe invloeden

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken. Een droge, trekkerige en vochtarme huid. Kou, wind en centrale verwarming kunnen je huid uitdrogen, waardoor de natuurlijke huidvetten verminderen. Ook door langdurige blootstelling aan zon verdampt vocht uit de huid.

Leefstijl

De trend van weinig vet en veel vetvrije producten maakt dat we te weinig huidvriendelijke essentiële vetzuren binnen krijgen die noodzakelijk zijn voor een gezond lichaam. Ze beschermen je huid en je huidcellen tegen vochtverlies. Deze vetten voorkomen een droge huid en houden de huid soepel en goed gehydrateerd.

Een tekort aan essentiële vetzuren kan leiden tot chronische jeuk, schilfers en het dunner en droger worden van je huid. Ook roken heeft een uitdrogend werking. Het onttrekt vitamine A en C uit je huid en vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie vermindert. Overmatig alcoholgebruik en bepaalde medicijnen kunnen de huid eveneens droger maken.

Een droge huid kan goed behandeld worden door het gebruik van de juiste producten. Laat je na een Face Mapping gezichtsanalyse eens informeren over de mogelijkheden. Ook met behulp van gezichtsbehandelingen kunnen we je droge huid verminderen. Tevens mogelijk in kuurvorm, voor een nog beter resultaat.

Heeft er ooit iemand ècht naar je huid gekeken?


Maak een afspraak