Gevoelige huid

Een van de kenmerken van een gevoelige huid is roodheid en een branderig gevoel. Roodheid verdwijnt over het algemeen nooit helemaal, of de huid nu van nature gevoelig is of gevoelig is geworden. Maar je kunt roodheid wel verminderen en erger voorkomen. Gebruik altijd een moisturizer met een beschermingsfactor en kalmerende ingrediënten, zoals groene thee en zoethout om ‘uitslaande vlammen’ onder controle te houden. Er zijn moisturizers met een groene tint (afkomstig van planten) die roodheid camoufleren.

Verschillende externe factoren dragen bij aan roodheid van je huid. Roken bijvoorbeeld verstikt je huid van binnenuit. Het vernauwt de bloedvaten, waardoor zuurstof en voedingsstoffen minder goed je huid kunnen bereiken. Overmatig alcoholgebruik en bepaalde medicijnen (zelfs een neusspray) kunnen een droge huid veroorzaken, die zelfs overgevoelig kan worden.

Nog enkele tips om zo veel mogelijk roodheid te voorkomen

Douche niet te warm, gebruik geen scherpe reinigende producten en exfolieer (scrub) niet te vaak. De huid verliest dan teveel natuurlijke vetten, waardoor de beschermende laag dunner wordt. Scheer nooit zonder een beschermend product. Botte en oude mesjes kunnen ook de beschermlaag van de huid verzwakken, waardoor de huid open staat voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Probeer eens te achterhalen wat bij jouw huid roodheid veroorzaakt. Dat kunnen bijvoorbeeld bepaalde kruiden zijn, of kunstmatige zoetstoffen. Maar ook hormonen, lichamelijke inspanning en stress spelen een rol.
De Ultra Calming producten van Dermalogica zijn speciaal ontwikkeld om een gevoelige huid te verzorgen en te verbeteren. Ook met behulp van de Omnilux Lumière kalmeert je huid aanzienlijk. Ook mogelijk in kuurvorm, voor een nog beter resultaat.

Een rode, prikkelende huid maakt je 'prikkelbaar'


Maak een afspraak