Pigmentvlekken

Hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Melanine is het pigment dat huid en haar kleur geeft. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en absorbeert de warmte van de zon. Maar door een overmatige productie van melanine door een te veel aan de zon, hormonen en ook door littekens krijgt de huid pigmentvlekken of verkleuringen.

  • Teveel aan zon: wanneer de huid veelvuldig wordt blootgesteld aan UV-stralen kan schade ontstaan. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan bruine vlekken, hyperpigmentatie.
  • Hormonen: melasma of zwangerschapsmasker, is een vorm van hyperpigmentatie door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van hyperpigmentatie veroorzaken.
  • Hyperpigmentatie na een ontstekingsproces: dit is het donker verkleuren van de huid ten gevolge van littekens door onzuiverheden of door verwonding van de huid.


ChromaWhite TRX producten is Dermalogica's antwoord op hyperpigmentatie. Maak een afspraak voor een Face Mapping gezichtsanalyse en kom te weten wat wij voor je huid kunnen betekenen. Ook door middel van Megapeel en IPL kunnen wij hyperpigmentatie effectief aanpakken. Ook mogelijk in kuurvorm, voor een nog beter resultaat.

Het is tijd voor een vlekkeloze stralende huid


Maak een afspraak