Whatsapp

Waarom zijn antioxidanten belangrijk voor mijn huid?

Waarom zijn antioxidanten belangrijk voor mijn huid?

Wat zijn antioxidanten? 

Antioxidant is een verzamelnaam voor bijvoorbeeld vitamine C en vitamine E, betacaroteen (vorm van vitamine A) uit groente en fruit die je lichaam tegen schade beschermen en herstellen opgelopen schade. 


Wat doen antioxidanten?

Voor we je meer vertellen over antioxidanten vertellen we je eerst wat meer over vrije radicalen. Vrije radicalen komen vrij bij de verbranding van vetten en koolhydraten in je lichaam. Een natuurlijk proces dus. Deze vrije radicalen vallen vervolgens gezonde cellen aan. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen. Ze maken ze ‘onschadelijk’. Wanneer er een gezonde balans is tussen vrije radicalen en antioxidanten is er niets aan de hand en loopt je lichaam weinig schade op.


Oxidatieve stress

Door invloed van buitenaf ontstaat er echter een overschot aan vrije radicalen. Denk hierbij aan stress, zon, blauw licht van schermen en daglicht, ongezonde voeding, medicatie, roken en alcohol veroorzaken allemaal zo’n overschot. Wanneer er op zo’n moment te weinig antioxidanten in ons lichaam aanwezig zijn ontstaat er een disbalans. De cellen worden aangevallen en raken beschadigd. Waardoor DNA schade ontstaat. 
Het gevolg hiervan zijn gezondheidsproblemen, maar ook rimpels, pigmentvlekken, acne, irritatie, verslapping en gevoeligheid van de huid. 

Een mooi voorbeeld van dit proces: denk aan een appel die is open gesneden. Laat je deze liggen dan vallen de vrije radicalen de gezonde cellen aan en maken deze kapot. De appel bederft. Dit gebeurt er ook in het lichaam bij een overschot aan vrije radicalen.


Antioxidanten innemen

Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend dat het vermijden van de triggers van vrije radicalen het meest effect hebben, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan, dat begrijpen wij ook. Daarom is juist het extra innemen van antioxidanten een goede manier om de balans in je lichaam te herstellen. Deze vind je vooral in groenten, fruit en noten. Maar ook het innemen van antioxidanten door middel van suppletie is een goede manier om je lichaam en je huid te ondersteunen. 

Suppletie met antioxidanten zijn bijvoorbeeld:


Antioxidanten in skincare producten

De basis is een goede balans van antioxidanten en vrije radicalen in je lichaam. Maar heb je een droge, gevoelig huid, pigmentvlekken, vroegtijdige veroudering of wil je het verouderingsproces vertragen? Dan adviseren we je ook zeker om antioxidanten aan je skincare routine toe te voegen. Deze beschermen je cellen tegen zonschade (één van de grootste veroorzakers van veroudering!)


SPF en zonschade

Nu denk je waarschijnlijk ‘maar ik draag toch dagelijks een SPF?’. Allereerst, top! Je SPF is je nummer 1 product om je de huid goed te beschermen tegen zonschade. Je antioxidanten kun je zien als extra barrière die je toevoegt aan je dagelijks SPF. Juist wanneer je kampt met eerder genoemde huidzorgen. Voorkomen is, ook nu, beter dan genezen!

Wist je dat 80% van de veroudering van je huid wordt veroorzaakt door de zon en blauw licht? Je huid hier goed tegen bescherming is dus je beste anti-aging tool! 


Skincare producten met antioxidanten

Bij Skin Care Center hebben we enorm veel producten in het assortimenten die bomvol antioxidanten zitten. Dit zijn onze favorieten:
Nog even terug naar de appel. Breng je antioxidanten aan op de appel, dan blijven de cellen beschermd en bederft dit deel niet. De kant waar niets op aan is gebracht bederft wel. Probeer het maar eens! Antioxidanten zijn dus onmisbaar in een huidroutine voor een gezonde huid en vooral voor het behoud van een mooie, gezonde huid! 




Ben je benieuwd welke producten voor jouw huid geschikt zijn? Neem dan contact met ons op per e-mail, telefoon of via Whatsapp en we adviseren je graag! 


Bron: Afbeelding 1: Effortless Beauté. (z.d.). HydroPeptide | Hydrostem | Stem cell Antioxidant Serum. https://effortlessbeaute.com/products/hydropeptide-skin-care-anti-aging-serum-pollution-hydrostem
Afbeelding 3: Science@s’cool | waarom worden appelschijfjes bruin? (z.d.). [Video]. NL. https://www.technopolis.be/nl/proefjes/wat-zijn-antioxidanten/

 
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.
Kies een uitvoering:
  • Antioxidant Hydramist - 150 Ml (€ 54,00)
  • Antioxidant Hydramist - 30 Ml Travelsize

Bestellen